Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 3 mei 2018

Fracties sturen noodbrief met vragen over lekkage in kerncentrale Doel

De recente storingen in kerncentrale Doel en nu de lekkage in het gevaarlijke nucleaire gedeelte zijn aanleiding voor een noodbrief van de fractievoorzitters van de diverse Bergse politieke partijen aan het College van B & W van de Gemeente Bergen op Zoom.

De fractievoorzitters stellen vragen over de lekkage, de mogelijke gevolgen en risico’s voor de omgeving en over het contact met het Waterschap en de algemene communicatie.

In de brief worden niet alleen vragen gesteld maar ook wensen geuit naar aanleiding van weer een incident rondom de omstreden kerncentrale. Zij zouden graag zien dat de veiligheidsregio’s Midden- en West-Brabant en Zeeland prioriteit geven aan de opstelling van een waarschuwings- en risicoplan aangezien het bestaande tekort schiet. Daarnaast zou de veiligheidsregio zich uit moeten spreken over de sluiting van de kerncentrale. Verdere wens van de diverse fracties is het monitoren van de kwaliteit van het omringende grondwater. Controles in internationaal verband staat ook hoog op de agenda en wat Den Haag hierin kan betekenen.

Lees de ingezonden brief: 20180430 – PvdA-VVD-LL-GL-D66-GBWP-Steunpunt-SP-CDA-BSD – Vragen ex art 39 RvO inz Kerncentrale Doel (2)