Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 4 juli 2018

Internetbode: D66 pleit voor promenade langs de Boulevard

Door: Hanneke Marcelis   vrijdag 29 juni 09:58 – 2018

BERGEN OP ZOOM – Bergenaren moeten kunnen flaneren aan de Boulevard. Daarvoor pleit Carinne Elion Valter van de D66. Zij wil daarom dat het fietspad langs de Binnenschelde wordt aangepakt en scooters worden geweerd.

De Boulevard en het fietspad aan de waterzijde zijn toe aan een herwaardering. Daar zijn de Bergse politieke partijen het over eens. Zij kaarten al eerder aan bij het college dat met name het grote verschil tussen de gebruikers, van driewielers tot scooters, voor gevaarlijke situaties zorgt. D66 pleitte toen voor de invoering van een langzaam-verkeerroute. Maar dat werd afgewezen door het college omdat er niet op te handhaven valt. Daarom komt de partij nu met een nieuwe oplossing: een promenade.

Flaneren

Als het aan Elion Valter ligt wordt het asfalt van het fietspad langs de Boulevard vanaf het zwembad tot het Kompas eruit gebroken en komen er bakstenen voor terug. Zo ontstaat er één brede promenade waarop Bergenaren kunnen flaneren langs het water. Er zou dan een speciale strook kunnen worden ingericht voor kinderfietsjes en skeeleraars. Scooters en het fietsverkeer kunnen dan bij de kleine rotonde nabij het zwembad dan oversteken naar de overzijde. Het raadslid van de D66 ziet veel voordelen van de herinrichting. De terrasjes krijgen dan vrij baan. En de werknemers van de horeca kunnen in veiligheid werken.

Hier de link naar het originele artikel:
https://www.internetbode.nl/regio/bergen-op-zoom/algemeen/262908/d66-pleit-voor-promenade-langs-de-bouvelard-?redir