Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 5 juli 2018

Inbreng Poortgebied

Een flink aantal partijen in de Bergse gemeenteraad voelt weinig voor de komst van McDonalds en KFC langs de A4. 

Hierbij het artikel in BN DeStem: https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/komst-kfc-en-mcdonalds-en-40-meter-hoge-reclamezuil-langs-a4-vallen-niet-goed-bij-bergse-gemeenteraad~aee2f4f1/

“Voor D66 is de crux de rechtstreekse verbinding met het bosgebied, we verwachten dat door de makkelijke toegang tot het bos per auto, er veel zwerfvuil (fastfood verpakkingen) in het bos terecht zullen komen. Wij pleiten daarom voor een toegang per fiets of lopend naar het bosgebied en meer parkeergelegenheid voor bezoekers van het bos.

De wethouder heeft aangegeven dat er geen relatie is tussen het bos en de fastfood restaurants, anders dan dat deze er moeten komen om de ontwikkeling financieel haalbaar te maken.

Op de vragen rondom zwerfvuil geeft de wethouder aan afspraken te maken met de fastfood ketens om dit te voorkomen en te handhaven. Dit lijkt gezien de huidige stand van handhaving en hoeveelheid zwerfvuil gerelateerd aan de McDonalds op de boulevard wishfull thinking.

Verder wordt er een grote reclamemast voorgesteld met een groot LED scherm, dit vinden wij onwenselijk en ontzettend lelijk. Wij zijn op zich niet tegen nieuwe ontwikkelingen op deze locatie, maar ze moeten wel goed worden ingepast.”

In de bijlage de inbreng van Berend Doedens in de Raad. Inbreng poortgebied Het betreft nu nog een raads-mededeling, het raadsvoorstel volgt later met verdere uitwerking.